Monday 4 August 2014

Jednoduché&zdravé nápady na raňajky/Easy&healthy breakfast ideas

Čaviky všetci. Už je tu august a to sme si ani nestihli zvyknúť na prázdniny. August mám veľmi rada pretože je to pre mňa taký mesiac plný late summer ešte spoločne so septembrom. Ja jednoducho milujem tie prechody z leta do jesene. Dúfajme,že táto jeseň bude poriadna. Ale ešte ani neskončilo leto a ja tu straším so školou...no jednoducho si nemôžem pomôcť ja jeseň milujem :)


Dnes vám však prinášam 3 jednoduché tipy na zdravé raňajky. Som si istá, že ich všetky poznáte,len ste ich ešte nevyskúšali.Ja som vyskúšala všetky a musím povedať,že ich zbožňujem. Raňajky sú základnou časťou dňa. Z domu by ste bez nich nemali odchádzať a mali by vám dodať čo najviac vitamínov a energie na celý deň. Sama cez školský rok odchádzam bez raňajok,lebo si radšej doprajem spánok,ale je to obrovská chyba.Preto si aspoň cez prázdniny doprajem raňajky ako sa patria a podelím sa tu s vami o zopár ajdias :)



#1 Banana-Raspberry-Yogurt Smoothie 

Skvelý názov som práve vymyslela :D Smoothie poznáte hádam všetci,ale nie všetci ho robíte s jogurtom. Pre tento smoothie budeme potrebovať 1 banán, niekoľko malín, mrazených alebo čerstvých, biely smotanový jogurt a 4 hrste ovsených vločiek. Banán vytvára energiu okolo srdiečka,maliny bojujú proti bolestiam hlavy a stresu, jogurt je zdravý lebo to je jogurt chápete...jogurty musia byť zdravé, no a ovsené vločky bojujú proti rakovine, nespavosti,vysokom krvnom tlaku... a samozrejme všetko je nesmierne zdravé,obsahuje kopec vitamínov a bojuje proti milionom ťažkých slovíčok,ale s tým vás nebudem zaťažovať :) Takže postup je hádam jasný, do mixéra vysypete 4 hrste vločiek, trochu malín,celý banán a asi 3 alebo 4 lyžice jogurtu..dbajte na to aby bol smotanový, pre lepšiu..ehm hustotu :D . Všetko zmixujete, asi tak minútku možno 2 aby sa vám poriadne rozmixovali vločky a voila máte raňajky,ktoré sú zdravé a naozaj vás zasýtia.





#2 Peanut butter with banana and honey

Toto je jedno z mojich najobľúbenejších raňajok. Arašidové maslo som nikdy nemala rada,ale teraz som si ho strašne obľúbila. Kúpila som si ho pri návšteve v Zdravej výžive.Vždy si tam musím niečo kúpiť. Naposledy to bol javorový sirup a taký fajný džem z bázy či z čoho. Anyway arašidové maslo je fakt super vec,len si naňho musíte zvyknúť a musíte si ho vedieť skombinovať so správnymi vecami.

Ja jem arašidové maslo s crispbreadom, banánom a medom. Čiže na prípravu budeme potrebovať ľubovoľné množstvo crispbreadov, banán a med. Maslo si teda natrieme na chlebíčky, na fotke to vyzerá,že sa to ťažko natiera,ale to len ja s mamkou sme také inteligentky,že sme vodu z toho masla vyliali...to rozhodne NEROBTE :D lebo nebudete mať krémovú konzistenciu. Potom si porežeme banán na kolieska a podávame navrch. Celé to krížom krážom polievame medom. Ja si dávam hodne medu lebo mám rada sladké raňajky, vy si pridajte med podľa chuti. Arašidové maslo by malo byť súčasťou jedálneho lístka pre obrovský obsah bielkovín, vlákniny a zdravých tukov. Veľmi dobré je pre tých,ktorí chudnú alebo intenzívne cvičia.







#3 Ovocno-jogurtová bomba

Pri tomto jedle je strašne veľa ľudí skeptických keď im o ňom rozprávam. Vraj melon a jogurt,kto to kedy počul. Skutočnosť však je,že je to mega chutné, oveľa viac ešte s kyslou smotanou. Takže všetko čo potrebujete je opäť jogurt, vločky, melon a nejaké iné ovocie, ja som použila hrozno,banán. Môžete si samozrejme všetko hneď nahádzať do misky a zmiešať,ale pre krajší efekt si prv dám na dno misky asi 2 alebo 3 lyžice jogurtu a okolo ukladám ovocie ako melon a hrozno, no a na vrchu to už len doladím hrsťou ovsených vločiek. Melon slúži ako prevencia rakoviny a skvelé osvieženie a hrozno obsahuje vlákninu a pomáha regenerovať vrchnú časť pokožky aj prečísťovať organizmus rovnako ako melon.




To by bolo asi všetko, tieto nápady sú fakt primitívne a vymyslela som si ich len tak z nudy. Dôvod prečo niesom už na blog.cz nebudem rozpisovať,možno urobím nejaké krátke video kde to obkecám možno nie možno vás čaká v blízkej budúcnosti nejaké video možno nie, neviem :D uvidíme. V každom prípade dúfam,že máte pekné prázdninky a pre všetkých neraňajkujúcich dúfam,že raňajkujete aspoň teraz cez prázdniny! :)

With l♥ve and esteem,Berry

4 comments:

  1. jé Berry, potešilo ma, keď som videla, že si prešla na blogspot. :3 nie že by som na blogu.cz nečítala tvoje články alebo mi vadil, ale predsa len, túto doménu som si obľúbila oveľa viac. na ten dôvod by som bola zvedavá, ale ak nechceš, tak nie no, musíme sa s tým zmieriť. :D

    ja mám august tiež rada, nie len kvôli tomu, že mám narodeniny, ale aj..sú prázdniny, leto je ešte stále, nie sú až také horúčavy.. tento rok sa dokonca teším na september, na novú školu, gympel, lebo to bude úplne iné ako základka a budem mať skvelých spolužiakov a angličtina bude ako moja druhá slovenčina. :D som si vedomá, že budem mať učenia až-až, ale aj motiváciu a snáď bude aj sranda. :D

    zvyčajne nerada čítam fitness články alebo takéto s jedlom a podobne, ale toto je výnimka. úplne si ma týmito raňajkami dostala, každé vyzerajú úžasne, si mi spravila chuť. :D prvé a druhé som takto ešte nikdy nemala, ale tie posledné som už robila, síce nie úplne s tými istými ingredienciami, ale bol to mix ovocia+vločiek+jogurtu. :3 najviac ma zaujal ten smoothie, my sme doma párkrát robili banánový, ibaže bez vločiek a toto by mohlo byť vážne zaujímavé. :D takže to asi skúsim. arašidové maslo mám ja rada naslano, neviem prečo, ale vždy som si spravila len hrianku, dala na ňu to maslo a k tomu nejakú zeleninu.hej, divná kombinácia, ale mne to chutilo. :D

    ja raňajky jedávam aj cez školu, stále, nikdy sa nestalo, že by som ich vynechala. a to už odmalička, moja mamina si na tom dala záležať. :D a mne tých 10 minút spánku nechýba, takže vždy sa ráno stihnem aj najesť a potom mám vážne dosť energie, až kým nezjem desiatu. :) raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa, preto tak..

    ReplyDelete
  2. Tak predsa si len odišla z blog.cz. Zaujímalo by ma, čo ťa k tomu nakoniec prinútilo, či skôr, čo ťa nakoniec presvedčilo. (A)
    Ale som rada, že si učinila túto zmenu a rovnako som rada, že si o tom dala vedieť na svojej FB stránke, pretože inak by som sa to asi nedozvedela a ak aj áno, tak buď neskoro a potom by ma to veľmi mrzelo.

    Zaujímavý článok a tie raňajky vyzerajú skvelo. Rozmýšľam, ktoré a hlavne kedy vyskúšam. Banán však budem musieť zameniť za iné ovocie, pretože banány moc nejem, ale ktovie, možno by som sa nakoniec nechala zlákať. :)

    Som naozaj veľmi rada, že si spravila túto zmenu. Zrejme ti to prospelo a dúfam, že ťa to spravilo šťastnou, pretože z posledného článku na tvojom starom blogu som mala pocit, že príliš šťastná nie si. Článok bol zaujímavý, ako každý článok, čo som od teba čítala, fotky boli skvelé, ako inak. A máš to tu pekné. Na záver prajem už len veľa šťastia a budem dúfať, že si spravila dobré rozhodnutie a že sa ti na novej doméne bude dariť! :)

    ReplyDelete
  3. Aj tak bolo najlepšie keď som sa u teba napchávala tým jogurtom, lesním ovocím a musli. Bože, myslela som že zomriem :D
    Ako asi vieš, radšej si prispím ako by som mala raňajkovať, aj keď to potom na praxi ľutujem. Zomieram od hladu :D. Tento rok, keďže chcem zostať organizovaná a swaggie ako vlogerky - not gonna happen - sa chystám raňajkovať, možno použijem nejakú tvoju ajdiu. Aj keď by som chcela niečo ako breakfast-to-go keďže ja som veeeľmi spomalený človek a kým sa umyjem, pobalím a podobne... Matúš už stojí pred bránkou a potom musíme veeeľmi svižným krokom uháňať na zastávku. Otázka, kde v Zdravej výžive? V meste?

    Nevieš si predstaviť ten boj s blogspotom. To čo som ti písala bol len zlomok :D Ale som TU! Lajk srsly, som tuuu! Toto je môj víťazný koment :D

    ReplyDelete
  4. Na tento článek lze říct, jen jedno - mňam, mňam a ještě jednou mňam! Hned jsem dostala chuť na nějakou dobrou snídani nebo něco podobného jako máš na fotkách :D :) Musím se přiznat, že smoothie jsem zatím ještě neměla (a stále žiju - divný :D). Ovšem to tvé na obrázku vypadá moc moc dobře! Takové to pravé arašídové máslo jsem taky zatím nikdy neochutnala, jen jakousi náhražku v Lidlu. Ale už si ji nekupuji, obecně mě po nutelle, medu a dalších více sladších pochutinách bolí zuby. Bohužel :( Tvoje ovocno-jogurtová bomba také vypadá hrozně skvěle! Takovéhle podobné snídaně někdy "převtěluji" i za večeře, jsou výborné!

    ReplyDelete