Tuesday 18 June 2013

These Last Days

Čerstvo si pamätám minuloročný september, keď som so strachom a nechuťou chodila do novej školy s pocitom, že to tu nevydržím ani jednu hodinu nie to ešte celý školský rok. A dnes? Dnes je 18-ty jún a ja tu sedím pri nohách sa mi povaľujú učebnice, ktoré už nikdy nepoužijem a v študentskom preukaze svietia známky v krúžku. Posledné čo mi zostalo naučiť sa je nemčina a dejepis. Je to zvláštne ako hrozne rýchlo to zbehlo. O pár dní začnú prázdniny a ja na ne odchádzam ako absolventka prvého ročníka strednej školy čím som vlastne splnila zákonom danú povinnú školskú dochádzku.

Dnes tu dostanete zásobu fotografii z mojich posledných ,,učiacich" dní. Musím sa vám pochváliť,že ku koncu roka sa mi ani trošku nedarilo. Okrem slovenčiny chvalabohu a zopár ďalších predmetov som na koniec roka vyfasovala napríklad 4 z diktátu :D To bol čistý epic fail, ale aj také treba. 

Cítim sa zvláštne keď kráčam po chodbe a viem presne kam mám ísť. Bezhlavo neblúdim naprieč chodbami ako v prvé dni. Vídam učiteľky a zdravím sa im ,viem zaradiť ich tváre mená predmety,ktoré učia...Poznám po mene žiakov prechádzajúcich okolo viem o kom sa čo hovorí. Je to zaujímavé a zároveň hrozné. Keď ubehol tento rok takto rýchlo, ani sa nenazdám a budem sa potiť v lavici nad maturitou z Boh vie čoho. Napriek tomu ako som na začiatku strednú nenávidela a pravdepodobne ešte stále nenávidím musím uznať, že cez prázdniny mi to bude chýbať. Tak nejak som si zvykla a mám pocit, že som o dosť silnejšia než som bola predtým :) A to som na to nepotrebovala ani žiaden návod či príručku. 

ALE mám veľké plány na leto a na nový školský rok. Zase ich samozrejme nesplním, ale to je v pohode, snívať nie je zakázané :D Čo je však isté je, že od budúceho školského roka bude navštevovať jazykovú školu a cez leto navštívim na 12 dni Španielsko :) Po tieto dni som robila kvôli dovolenke aj väčšie nákupy takže vám ich sem čoskoro šupnem. Čo však pre vás chystám, sú občasné príspevky od rubriky I am writing, kde budú zväčša moje zvláštne výplody fantázie a tiež chystám rozsiahlejší článok o značkách kozmetiky na rôzne kategórie. Napríklad také , ktoré netestujú na zvieratách alebo také, ktoré sú čisto z prírodných látok a pod. Budú to obšírnejšie články pre vašu potrebu. Taktiež tam bude vysvetlených zopár vecí prečo práve taká alebo taká kozmetika a prečo je tá zlá a pod. :) Už by som chcela začať pridávať aj tie cviky a tak :D No uvidím :) 
Na dnes sa s vami lúčim.

Aké sú vaše plány na prázdniny?
Známky už máte uzavreté?


2 comments:

  1. Veľmi ti ďakujem za komentár na mojom blogu, som rada, že po svete chodí niekto podobný ako ja, toto je tá krásna vec na blogovaní, že niekedy nájdeš niekoho, s kým si máš čo povedať. Teraz ku tvojmu článku. Ja plánujem ísť na literárne sústredenie, do Slovenského raja, ku Balatonu, do Česka... Trochu sa venovať jazykom a chodiť sa kúpať :) Známky ešte nie sú úplne uzavreté, zajtra ešte píšeme z angličtiny a ja si musím zopakovať komplet všetky slovíčka. Samozrejme sa mi nechce, tak neviem ako to celé dopadne. Prajem ti veľa úspechov s novým blogom, aj podľa mňa je blogspot krajší ako blog.cz.

    ReplyDelete
  2. Som rada, že si späť aj keď na blogspote. Mám pocit ako keby si sa za tie skoro dva mesiace zmenila. Neviem, z týchto tvojich dvoch článkov mám pocit ako keby si vyspela, alebo tak, páči sa mi ako píšeš, tak po novom (aspoň taký je môj pocit, samozrejme to všetko myslím v dobrom, ja sa oproti tebe nemôžem ani porovnávať keďže mám ešte o dva roky menej :D Tak dúfam, že to chápeš ako som to myslela.)

    Známky uzavreté, čisté jednotky, wuhuu ! ♥ Som rada, pretože na budúci rok ma čakajú prijímačky na strednú a tak mi to vysvedčenie naozaj pomôže :)

    Teším sa na nové články. Španielsko ? Závisť. Ja už som posledné dva roky nikde takto nebola na dovolenke. Jedine ak v Prahe kde som celkom často podľa mňa. Ale tak aspoň niečo, už dopredu ti prajem aby si si to užila !! :)

    Máš strašne ňufii fotku na profile. (Neviem či sa u vás používa slovo ňufi (v mojom okolí ho totiž požuíva strašne veľa ľudí) a znamená to zlaté alebo také ňuňu proste :D)

    ReplyDelete