Sunday 19 October 2014

DIY: Bowl from leaves/ Ako si vyrobiť misku z lístia


Kedysi dávno som na blogu spomenula,žeby som možno mala v pláne urobiť malinký jesenný DIY. Keď som ešte mala čas.Bolo to strašne dávno,už ani nemôžem uveriť tomu,že to niekedy vôbec bolo...V každom prípade som ten DIY vtedy nafotila a fotky mi ležia vo foťáku celú večnosť. Dnes prišiel ten čas to zverejniť :D Teda vlastne on prišiel včera,ale bola som príliš lenivá na to ho sem dať, keďže som si kúpila novú knihu a potom som väčšinu dňa sedela zabalená v deke a každému vykladala o tom,že sa idem učiť. Samozrejme k tomu došlo až o 9tej večer kedy som nabehla na svoju čarovnú energiu a s pomocou mojej soulmate sa učila do jednej rána. Pritom sa mi vôbec nechcelo spať,horšie to bolo dnes ráno...
V škole ako vždy kopu učenia blablabla nebudem vás tu s tým obťažovať,to vás čaká v inom článku (muheheheeh),ale len sa pochválim,že som dostala zo semináru z chémie jednotku (z úplne primitívnej veci,ale to vôbec nie je podstatné).Ale už poďme na vec,lebo sa musím učiť ústavu SR.



Keď som si zmyslela,že by som si chcela vyrobiť nejaký ten DIY na jeseň vôbec som nemala nápad.Potom čo som na google vygooglila obrázky.Pod tagom Autumn DIY mi vyhodilo samé vence a dekorácie na vonku či ,,jars" teraz neviem ako sa to povie po slovensky :D,ktoré som robila minulého roku . Ako som tak rolovala ďalej natrafila som na takú listovú misku. Nanešťastie pre mňa tam nebol návod ako ju vyrobiť.Tak som si povedala, reku si návod vyrobím sama. O týždeň nato som ako na potvoru VŠADE nachádzala návody na tú misku. Berry-lucky person.



Tak som si ho aj vytvorila a môžem povedať,že som sa pri ňom ponadávala ako taký pohan,ale celkom to vyšlo. Pokúsim sa vám teda priblížiť návod ako som to robila ja a ako to NEMÁTE robiť vy, pretože vy máte byť a určite ste smarter than me :D

1.Balón
Takže prv si nafúknete balón,čo je asi logické,lebo čo iné sa dá s balónom robiť right? Ja na vašom mieste si ho nafúknem viac,nie ako ja. Veľkosť tej misky závisí od toho ako si ten balon nafúknete, čo mne akosi nedošlo.Of course my logic level overload.Potom ten balón niekam položte najlepšie do misky,bude sa vám jednak lepšie robiť a jedna to musíte nechať ,,preležať" (to ako nejaký koláč) cez noc...sof...aby vám to nelietalo po izbe.Just kidding,nebude to lietať lebo nemáte héliový balón
(no nie som chytrá?).



2.Lepidlo+listy

Ak si kúpite listy,ktoré sú už oddelené tak máte menej roboty.Ak nie tak ich musíte od tých...stopiek? (akože študujem biologiu,ale som dutá ako bambus) oddeliť.Ide to veľmi ľahko,lebo všetko je v dnešnej dobe robené tak narýchlo,že je to ,,super kvalitné". Ako si tak oddelíte tie listy prejdeme na extrémne ,,funny" part pri ktorej si preopakujeme,alebo aspoň ja, všetky vulgarizmy,ktoré poznáme,najlepšie v troch jazykoch ako ja :)
Takto,ja som používala lepidlo na servítkovú techniku,ktoré je už trošku staršie a opäť kvalitné takže prd lepilo. Vám odporúčam použiť nové alebo novšie alebo americké Modpodge,ktoré ide kúpiť aj na nete normálne na českých maybe slovenských stránkach. Pointou ako ste už určite uhádli,je že budete listy lepiť cez seba na balón. Čím viac balón oblepíte tým bude miska väčšia a vyššia. Nečakajte,že vám to bude úplne držať.Nebude a to je aj cieľ. Nemá to držať ma to iba mať dostatočnú vrstvu lepidla.Keď sa vám to bude po balone šmýkať, to nevadí,nikdy to nebude lepiť,okay? Nebuďte ako ja, ktorá som z toho bola celkom zúfala až kým som pochopila princíp.




3.Noc

Keď ste úspešne vyhrali boj s lepením listov,vyhráte ho aj vy,ak som ho vyhrala ja,tak balón s miskou položíte niekam na odľahlejšie miesto a necháte ho cez noc tak. Lepidlo by malo stuhnúť a na druhý deň prichádza najlepšia časť dňa.



4.Puk

Najlepšia časť spočíva v tom,že si doma nájdete ihlu.Určite nejakú máte,alebo aspoň špendlík. Sadkáte si,diabolsky sa zasmejete a pichnete do toho úbohého balónu. Môjho mi bolo aj celkom ľúto lebo to bol jeden z Happy B-dayových Mickey Mouse balónov pre Niku. Ale nakoniec som sa diabolsky zasmiala a pichla som.Samozrejme praskol na druhý krát,lebo som maximálne zručná ešte aj v elementárnych veciach. Pôvodne ak balón praskne mala by vám zostať len miska.Ale ak sa náhodou stane ako mne, že sa vám jeden list predsa len rozhodne pevne uchytiť na balón,začne sa celá miska ...zošuverávať? Sirizly mala by som niečo robiť s mojou slovenčinou takto nikdy nebudem ta správna deva. No proste začne sa vám...zošuverávať...krčiť...whatever..nepanikárte (ako ja). Jednoducho balón oddeľte tam kde to je na list prichytené a misku vyrovnajte,resp.vytvarujte. Vzhľadom na kilo lepidla bude tvar držať.


(tak nejak to vyzeralo,keď balón pukla moja vyskillovaná maličkosť)
5.Plnenie

Nakoniec ju samozrejme nemôžete nechať prázdnu. Ja som do nej dala také malé neviem čo to je,mám to z Kik, z minulého roku a ešte som si nazberala gaštany. Vy si do toho môžete dať čokoľvek,šišky,vetvičky,gaštany alebo cukríky.



S výsledkom som celkom spokojná aj keď mohla byť väčšia,ale na prvýkrát celkom okaaay. Na to koľko som sa nahrešila...Je to fajn.

Ďalší článok,ktorý môžete očákavať bude recenzia alebo kecací článok. Všetky moje články sú kecacie. To by som nebola ja aby som nevypisovala nepodstatné litánie. Recenzia na čaj a potom maybe ďalšia kozmetická .Ooo a ešte vás čaká Tag do ktorého som bola nominovaná.Neviem kedy to všetko stihnem ale čaká vás to :D

With l♥ve and esteem,Berry
Mám vás rada, asi vám to nevravím často, so now is the time :D

8 comments:

  1. Panebože, Berry je zpátky!!!! :O :D
    Tak to je supercool! No jo, to víš, baví mě točit videa, ale musela jsem ti svoje čtenáře trošku "agresivně" donutit si zvyknout a koukat na ně, takže je to teď trochu nával :) Ale určitě jich teď bude na blogu dost :))
    Tak tohle je nádherná dekorace. Už jsem o něčem takovém pomocí balonku přemýšlela a je to fakt skvělý!!!
    Jinak díky za pochvalu pokoje, dávám do něj hodně času (teda, momentálně by potřeboval uklidit, ale to se mi nechce :D), třeba tu knihovnu jsem si zrovna nedávno koupila a vlastníma rukama sestavila (nechceš vidět Adele, jak zatlouká hřebík ._. :D)

    ReplyDelete
  2. Papierové mestá by som si chcela prečítať, ale vzhľadom na to, že si šetrím na hokej ani srnka netuší, kedy si ich kúpim. Alebo si ich možno požičiam v knižnici, už som sa tam konečne naučila ako tak orientovať! :D Som proste úžasná!
    Ďakujem za radu, čo sa týka anglických kníh, určite to tak raz vyskúšam. (Mimochodom, ani ja teraz nemám veľa času čítať, pretože buď sedím na nete a nerobím absolútne nič, ale tvárim sa, že som hlboko zaneprázdnená alebo potom sa učím od mrkvu do svitu, čo v poslednej dobe ale na mojich známkach nevidno, ale prisahám! snažím sa!)
    Btw, ďakujem za pochvalu mojej malej osobnej výzvy! *_*

    Skvelý nápad. Aj by som to vyskúšala, ale vieš aká som. Ja by som vždy všetko rada vyskúšala, ale nakoniec z toho vyjde taký holý veľký nič. Ale nápad je to dobrý, len ja sa poznám a viem, že hlboko by mi to nevyšlo. Ale ktovie, jedného dňa sa naštvem a urobím to! :D
    ("vytretá jak bambus" (alebo tak nejako to bolo) táto hláška sa mi vidí, asi ju začnem používať! :D)

    (kacenka197.blog.cz)

    ReplyDelete
  3. Už som niekde takúto podobnú misku videla. Ale myslím, že bola so živých listov. (Ak to z tých živých vôbec ide urobiť) . A aj ja som rozmýšľala, že by som si niečo také urobila, ale potom z toho zišlo, lebo som si povedala, že tých listov je vonku dosť, nepotrebujem ich ešte aj v izbe :D
    Vyzerá to naozaj krásne, si šikulka. :)

    ReplyDelete
  4. To je parádní! Akorát je škoda, že to nemáš z opravdovejch listů. To by bylo ještě lepší. Samozřejmě chápu, že by to asi nedrželo, ale stejně, bylo by to super. Ale i takhle se mi to moc líbí. Až na ty umělý listy to není vůbec kýčový, a takové ty ostatní DIY na podzim skoro všechny jsou.

    Ohledně If I Stay a TFiOS, jakože jo, je to o lásce, ale vlastně to ani nevadí. Chápu, že tě to nebaví, znám pár lidí, co k tomu mají taky takový postoj. Ale TFiOS je o životě, o tom, jak se všechno může najednou změnit a o tom, že všechno není ztracené. If I Stay je o naději. A to je asi to, kvůli čemu se to spoustě lidí líbí. A bez lásky by to asi bylo moc chladné.

    Mimochodem, jakou knížku čteš? :)

    ReplyDelete
  5. Hezký podzimní článek, alespoň jsem se inspirovala do budoucnosti. Hrozně se mi ten nápad líbí! :)

    ReplyDelete
  6. Chcem sa ti iba ospravedlniť, že ti článok vždy okomentujem až po nejakom čase (teda mne to tak príde), ja som tento článok čítala okamnžite ako si to napísala na FB, len ja si vždy poviem, že až potom, keď budem mať viac času aby som ti napísala uuplne všetko čo chcem :D.
    Túto misku som už videlav časopise (asi v praktickej slovenke) aj s návodom :DD. Ale myslím, že si to urobila tak isto ako aj v návode tam. Aj som si ju tak chcela spraviť, no nakoniec som vôbec nemala čas -_-. Ale ešte nad tým seriózne uvažujem, len by som si musela kúpiť tie listy a taktiež balónik a tiež nemám nič moc lepidlo.... no, možno dačo ešte vymyslím :DD.
    Inak sa fakt teším na recenziu, bude to niečo z prírodnej kozmetiky? :)
    Inak super, ak urobíš taký podobný tag, nikto dáko tieto jesenné nerobí a ja to pritom tak zbožňujem, navodí ma to tak na tú jesennú atmošku.
    A inak ma napadlo, že si napísala, že na robenie horúcej čokolády si príliš lenivá, tak v obchodoch majú aj také instanté v prášku, ktoré len zaleješ vriacou vodou a máš :D.
    A Anabelle každý spomína lebo to bolo supeeeeeeeeeerrrr :DD.

    Teším sa na ďalšie článkyyy !!

    ReplyDelete
  7. Tak to vypadá fakt naprosto božsky tohle! :) já se chystám mezi sobotou-pondělím pořádně doma uklidit v pokoji, tak uvidíme, třeba taky něco vyrobím

    ReplyDelete
  8. Vypadá to dokonale!:) Toto jsem taky měla v plánu zkusit, ale nějak jsem to nestihla a teď se už pomalu začínám připravovat na zimu:DD
    Viděla jsem několik DIY obrázků, kde to dělali na misce, přes kterou dali sáček, ale takto je to podle mě mnohem jednodušší:)

    ReplyDelete