Monday 15 September 2014

The Chaos has came

Upozorňujem vopred:Extrémne dlhý denníček,koho to nebaví pardon :D

Zdravím a zároveň vítam pri novom článku. Pri mojom prvom septembrovom článku,ku ktorému a dostávam až v polovici mesiaca (!!!). Napriek tomu,že mám rozpísaný článok asi na 4krát som ho nebola schopná po dobu 14dní zverejniť pretože sa to jednoducho nedalo. Chýbali mi moje vlastné fotky,ktoré nebolo kedy nafotiť. Tak som si po prvom týždni v škole zaumienila,že ten druhý,teda ten minulý ( i hope you get me) už určite pridám článok, lebo máme trojdňový Kožaz (Kurz ochrany života a zdravia) tak že budem mať čas. No lenže čo sa stalo nestalo,žiaden Kožaz sa nekonal a ja som bola uvrhnutá to víru školy,nových hodín,učiteľov,spolužiakov,systémov. Bola som z toho taká mimo,že som nedokázala nič robiť nijako rozmýšľať len som si matne uvedomovala čo všetko ma čaká čo všetko musím urobiť a čo nestíham. Takže tento článok bude taký denníčkovský, niečo o plánoch na blogu, v mojom živote, ako som začala školu a tak. Nečakajte tu fotky kníh pretože tohto roku som sa na to ľudovo povedané vyprdla. Vážne sa mi to nechcelo ťahať domov. Ešte aj na seminároch nám dali nové knihy a je toho veľa a samé bludy. Preto som pre tento článok vybrala tzv.Dekový photoshoot z môjho včerajšieho pilného študovania.


Asi by som začala posledným článkom,nebo videom. Potešili ma pozitívne komentáre,ale samozrejme aj tie negatívne. Kritiky nikdy nie je dosť, no som veľmi rada,že všetci ste sa zhodli na tom,že tie nápady boli naozaj dobré,za čo vám of course ĎAKUJEM
Čo sa blogu týka opäť mám more nápadov,ale vôbec neviem ako to stihnúť.Mám na pláne také malinké Jesenné DIY, potom nejaké tie ,,study tips",ale nebudú to study tips,alebo proste ja neviem, článok,ktorý zatiaľ nemá názov,ale mám predstavu, nový design a celkovo také zmeny na blogu lebo som sa naučila s blogspotom nové veci, no a potom máme plány s Klaudiou,ktoré by som určite chcela spracovať formou článku. Takže je toho veľa načo by ste sa mohli tešiť,ale môj čas je úplne obmedzený ako ja sama. Aj vám napíšem why. 

No nezačala mi škola skvele? Prv som bola taká skvelo nabudená že oh new year blablabla a potom to prišlo. Môj rozvrh. Možno viete možno nie,ale navštevujem školu kde sa už v treťom ročníku volia predmety. Kvázi maturitné,ale v štvrtom ročníku si ich môžete pokojne zmeniť. Ja, úplne smartovná deva slovenská, som si vybrala úplne smartovnú kombináciu,ktorá ma určite nebude baviť,ale to by som nebola ja.Takže moja kombinácia činí Dvojhodinovku konverzácii z nemeckého jazyka, dvojhodinovku seminárov z chémie a dvojhodinku biológie. Smart as f*ck. Tak som si zobrala svoj rozvrh reku (deva slovenská sa vyjadruje slovensky) sa pozriem kde som zaradená. Však určite budem so spolužiakmi nie? Ale to by som nebola ja keby som nebola v úplne iných skupinách než sú moji spolužiaci. Pretože áno, úplne nespoločenská Berry,ktorá má rada svoj malinkatý okruh ľudí,svoju fantáziu,knihy a seriály musí byť tak strašne brave i mean ,,brave" and ,,smart", že si dá seminár s ľudmi s ktorými sa veľmi nebaví napriek tomu,že sú to jej spolužiaci,alebo ich pozná z videnia. 


Začínala som nemčinou.Akože zo seminárov. V skutočnosti som začínala asi...Neviem čo to bolo.Tak som si tam prišla, sadla (thanks God) s mojim najlepším kamarátom ( nechápem ako sa to stalo,že sa to takto stalo) a zistila som po 3 minútach,že mi nie je celkom jasné ako sa po nemecky povie Moje meno je...Učiteľka je fajn,akože fajn v rámci našej školy,ale zapísala som asi 3 A4ky nových slovíčok a odišla som taká vytretá, že koniec. 
V utorok sme mali prvú hodinu normálnej nemčiny, nie voliteľnej a tam bola zo mňa učiteľka maximálne nadšená,keďže zistila,že vôbec nič neviem. Naozaj som nič nevedela. Proste ako ma mohli hodiť do víru školských povinností keď mi sľubovali Kožaz???? A ďalej mala som predsa prázdniny...

Mojou druhou seminárovou skúsenosťou bola biola. Myslela som si,že tam idem z triedy len s dvomi spolužiakmi,ale akosi sa ukázalo,že ide ešte jedno dievča. Tak som bola strašne rada, že mám s kým sedieť. No ako tak sme čakali pred učebňou,prišla k nej nejaká baba a začali sa baviť a ja som bola,že hm...toto nevyzerá dobre.Tak som sa začala rozprávať so spolužiakom ( prečo sa stále rozprávam s chlapcami namiesto dievčat?? TELL ME!). Veľmi som s nim nechcela sedieť keďže ma mentálne týra :D Ako vážne...No, ale tak nakoniec som si sadla s ním. Prečo,nebudem rozoberať :D Ukázalo sa,že je to celkom fajn. Stále rozpráva, ja mám srandu a keď hovorí učiteľka je ticho a píše poznámky (so UNUSUAL). Čo sa biologie samotnej týka, nie som tam sama vygumovaná. Podľa mňa som na pár jedincov získala celkom dobrú skupinku. Čo sa nedá povedať o chémii...


Chémia bola v štvrtok,kedy som sa začínala cítiť už vážne pod psa. Moja spolusediaca mala nádchu a Boh vie čo tak som to chytila od nej. Potom čo som ráno na seba pozrela do zrkadla (pamätám si ten pohľad) to jest. moje prirodzene kučeravé a krepovité vlasy,lebo sa mi ich v stredu večer nechcelo fénovať, moja zoschnutá tvár s červeným semaforom (cháp nos, something like rudolf) uprostred. Do toho som si ešte kýchla. Tak som si len vysmrkala nos a prehrabla si tie úplne odveci kučery čo moja kaderníčka (prvá a posledná na zemi) miluje a trepala som sa do školy. Na chémiu som sa netešila,ale povedala som si,prežijem to nie?Mám už predsa zasebou 2 semináre. Tak som sa vám ja postavila pred chemickú učebňu, dala sa do reči so spolubývajúcou mojej Niky a ona,že si mám sadnúť za ňu alebo tak aby sme boli spolu (ona mala spolusediacu,ako každý iný normálny študent si dala rovnaké semináre ako jej kamarátka,čo sme však ja a Nika smartovné a nespoločenské slovenské devy neurobili) . No ale samozrejme to by nebol môj život kebyže sa doslova neprepchám do preplnenej učebne a proste zamierim hľadať voľné miesto v nádeji,že sa nejako stretneme...Tak v takejto hlbokej nádeji som skončila v poslednej lavici v triede plnej múdrych ľudí. Except of me and other 3 people i know.  Tak si tam tak sedím a pozerám,že kde sú všetci. Nikina spolubývajúca sedí úplne mimo mňa v najposlednejšom rade v prvej lavici. Pozerám AWESOME. Tak sa pozriem pred seba a o tri lavice ďalej na mňa súcitne pozerá spolužiak s priateľkou. And Im like...im fiiiiine just...lets this shit begin!
Tak sa hodina začala.Ako prvé prezenčka. Moje meno hneď druhé, úplny nezvyk keďže som vždy na konci abecedy. Tak si tam sedím a potom že wait nebolo to moje meno? Moja ruka vystrelila hore,že ,,Tu sooooooooom!" Keďže semináre mám s mojou bývalou chemikárkou som celkom familiárna. Musela sa natiahnuť aby na mňa až do zadu videla. Zatiaľ som si tam sedela a akosi nevnímala to,že som sama. Však čo. Potom ale začala hodina a ja som bola,že Hej hej spomaľte všetci,čo sa to práve deje? To bola asi prvá polovica hodina. Druhá bola *zízanie do blba a snaženie sa prísť na to prečo som si vybrala gymnaziálnu chémiu ako voliteľný predmet*. Najhoršie na tom bolo,že 90% ľudí okolo mňa boli samí múdri luďia čo všetko vedeli. A všetko si písali. Ako ja nie som moc poznámkový človek. Ja si väčšinou veci zapamätám a na niektorých predmetoch (hlavne jazyky) si poznámky vôbec nepíšem. Tak som na nich pozerala,že prečo píšu? Veď je to úvodná hodina. Čo to robíte? No a potom som vyšla z dverí pevne rozhodnutá,že si zmením semináre. Teraz to už riešim inak,ale aj tak som zhrozená.


Ešte som vám nenapísala o jazykovej škole,ktorá je zatiaľ jediný svetlý bod v mojom študentskom živote :D Jazykovku mávam pondelky a utorky. Pondelok s lektorom (novým) a utorok s učiteľkou. Navštevujem ročník VK2 (vyšší kurz 2)čo je predposledný ročník,potom sa už štátnicuje. Na jazykovku som prišla v pondelok ako inak NESKORO :D Doslova som tam nabehla úplne plná sebavedomia lebo som tam mala jednu holku čo poznám zo školy tak som zamierila k jej lavici. Lektor rozprával rozprával tak som ho počúvala a bolo to čosi úplne iné,než môj predchádzajúci lektor. Tento je úplne úžasný.Celý čas som sa smiala a najlepšie na tom bolo,že som mu úplne rozumela asi preto,že má americkejší prízvuk. Hovoril aj o tom,že on sám niekedy nerozumie Britov tak som bola taká,že oh...thanks God že ani native speakers nerozumejú Angličanom. Najviac sa mi na ňom a na mojej novej triede (moja stará je o ročník nižšie,don't ask me why) páčilo,že ,,vymyslel" takú zoznamovaciu vec. Každý si vytiahol papierik a mal na ňom nejakú úlohu. Ja som mala zistiť kto bude mať najbližšie narodeniny. To znamená,že som musela obísť celú triedu každému sa predstaviť a zistiť kedy má narodky. On mal zase svoju úlohu a tú mal zistiť odo mňa.Chápete nie? A všetko v angličtine samozrejme. No a na mojej triede sa mi páčilo,že sme mix. Proste sú tam ľudia z rôznych tried a nie sú tam tie skupinky ak chápete čo myslím. Čo je v dnešnej dobe veľmi časté, že ľudia chodia tu a tam v skupinkách a tým pádom ak máte poskupinkovanú triedu je to úplne nariť lebo vy ste sami a proste čo...? Votriete sa niekomu do skupiny? Dosť nepríjemné. Tak sme teda zobrali tie papieriky a vážne sa rozprávali a bolo to skvelé :D Fakt ako. Pamätám si,že som bola v ten deň fakt šťastná. Neviem proste mala som kopec energie a bola som rada,že tam môžem byť a strašne ďakujem Kevinovi (to je lektor) za tú hru a za ten deň. Lebo čas zbehol veľmi rýchlo a bolo to maximálne úžasné.


Posledný bod už len spomeniem vodičák. To,že sa blížia skúšky a ja naozaj nič neviem. Ešte ani šoférovať a to ako mi lepí.Skúšky sú ak by ste sa zaujímali o týždeň.Sof. Kinda nervous.
A tu nejako by som tento denníčkovský článok ukončila s tým,že naozaj neviem kedy bude ďalší tipujem to až po skúškach na autoškolu,pretože teraz sa budem venovať práve testom nech spravím aspoň tie.Dúfam,že som vás úplne nenudila. Ak áno pardon :D Ale ja tak rada píšem. Pre tých čo to vydržali až tu STE SKVELÍ :).

With l♥ve and esteem,Berry.

9 comments:

  1. Naozaj ti nezávidím ten rozvrh, pozerala som si stránku a keď ho tam zverejnili povedala som: "Chudák, Berry." U nás majú tiež tretiaci taký trojdňový Kožaz, ale neviem či sa to tak volá. Lenže oni ho majú v marci počas maturít. Aj ja som sa tento týždeň čo ubehol ani nevedela zastaviť. Preto mi je tento predĺžený víkend vzácny a hoci by som sa mala učiť, až keď obehnem blogy. Zajtra idem len na 5 hodín (sláva!) a potom idem preč. :D Už viem prečo je mať výhodné knihy dvakrát, jedny mám doma a jedny v škole. A ja som si hovorila: "Veď aj na našej škole sa volia predmety a čo?" Ale potom, keď som si prečítala názov našej triedy a tam stálo voliteľnými NEmaturitnými predmetmi v 3.ročníku :D Musím nad tým premýšľať, že čo si dám, pretože som povedala že POG (Počítačová grafika) si nedám, ale dám pretože veľký výber nedám. A na začiatku roka som sa dozvedela, že treba vybrať až dva predmety a tak si asi ešte zvolím MAP (Matematika v príkladoch), pretože nám profesorka chémie povedala, že máme s tým počítať, že na vysokej škole budeme musieť mať ešte aspoň v jednom semestri matiku. A MAP učí profka čo sme chceli mať na matike a vie vysvetliť a pochopí to aj debil (čiže ja), takže jej už snáď potom budem rozumieť. :D Nespomínala si na blogu.cz náhodou, že si dávaš fyziku? Či som to teraz poplietla ja? Nemčina, ach prečo každý vraví, že ju neznáša a potom ide z nej každý maturovať? :D Ja z nej dúfam pôjdem maturovať. Aj ja som nevedela vôbec nič hovoriť na nemine, lebo j ja som ešte nastavená na modul prázdniny. Aj ja som nachladená, kýcham, okýcham sa, vysiakam sa a potom som v pohode a neskôr zase to isté dookola. Ja si musím všetko písať, ale to čo sme si písali napríklad už niekedy, tak si to len nájdem a ak dá niečo nové dopíšem to tam, na angline a nemine to tak robím :D Aj moja sesternica chodí na angličtina v jazykovej škole a tuším je tiež v predposlednom ročníku alebo už v poslednom? Moja mama chodí na nemčinu v jazykovej škole a je v treťom ročníku. A vážne som začala premýšľať, že keď chcem ísť maturovať z tej neminy musím čosi na sebe robiť a rozmýšľala som už aj o tom, ale môj rozvrh ma pekne poslal späť na zem, pretože už teraz nestíham a musela by som dochádzať takže to absolútne neprichádza do úvahy. Tiež som rozmýšľala nad španielčinou. Takže možno, keď zmaturujem, tak popri vysokej škole si spravím jazykovú školu. Tá hra bola dobrá. V škole sme sa bavili, o autoškole. Ja a moja spolužiačkokamarátka nechceme ísť a Denis by ho už hneď robil :D Držím palce, aby si tie skúšky spravila. Aby sa ti darilo v škole a mala známky také, aby si s nimi bola spokojná.

    (http://lionempire.blog.cz)

    ReplyDelete
  2. Počas toho, ako som si čítala tento článok som stále uvažovala nad tým, prečo si si zvolila vlastne tieto semináre, keď z toho, čo som si prečítala vyznelo, že si tam nechcela ísť :D Alebo som to totálne zle pochopila? A nečakala som, že by si si dala seminár z nemeckého jazyka, podľa toho, ako všade vkladáš angličtinu by som čakala, že práve tej dáš viac priestoru. Alebo je tu ďalšia možnosť, možno som tak neskutočne mimo, že som toto všetko o seminároch zle pochopila. V tom prípade sa na mňa nehnevaj, ja som na strednej nová a nie všetkému celkom rozumiem, hlavne takýmto gympľáckym veciam. Lebo ja ako zdravoťák ... vieš ako :D
    Aj ja som chorá. A stále mi je záhadou od koho som to chytila, ale bolo by tu pár podozrivých, ktorých ale nechám na pokoji a nebudem ich vyšetrovať. Koniec koncov, nie je nič nové, že som práve v septembri ochorela. Ono, ide totiž o to, že u mňa je to už pravidelnosť, vždy v septembri ochoriem.
    Inak, keď si tak spomenula tú polku mesiaca, som si tak uvedomila, že pre pána, to už! Až ma to samú šokovalo a stále žasnem nad tým, ako ten čas letí. Čo však znamená, že by mohol letieť viac a viac a to by znamenalo, že čoskoro by sa priblížila moja milovaná zima, čo by bolo tak neskonale úžasné, že ach pane!

    Ale čo som chcela vlastne týmto všetkým povedať? Chmmm ... počkaj, musím silno premýšľať. *dramatická pauza*. Ach áno, že tie semináre ti teda nezávidím a viac k nim som povedala na začiatku komentára a čo som ešte chcela? Jáááj!! Jazyková škola. O tej si tuším hovorila v článkoch na blogu (starom blogu, veď vieš!) a som ti tak trochu aj závidela. Všetci okolo mňa vedia dobre po anglicky len ja nerozumiem ani slovo. A už sa mi aj stalo, že slovíčko "Hi" som namiesto háj prečítala ako hi, lebo som nevedela, čo to znamená, to bolo asi tak dva, možno tri roky do zadu a som sa potom čudovala, že čo to bol za výpadok! Ale keďže mám rada jazyky tak sa nejako snažím vzdelať aj doma. A nevzdelávam sa len v angličtine, ale aj v nórčine a plánujem aj v ruštine. Ale najskôr sa musím poriadne naučiť po slovensky! :DDD

    S autoškolou prajem veľa šťastia a dúfam, že skúšky sa vydaria. Hlavne nestresuj, zachoval pokoj! :)

    (kacenka197.blog.cz)

    ReplyDelete
  3. Držím Ti palce na tu autoškolu! Mě to čeká za přibližně 2,5 roku a už se docela klepu, jak ratlík teď :D Ovšem neskutečně se těším, až budu drandit ve svém vlastním autíčku. Už teď si z táty dělám srandu, že chci nějakého pěkného bouráka, jinak si řidičák neudělám :D Jsem hrozná a náročná dcera :D Hihi.
    Já jsem teď momentálně nemocná, takže ležím doma v posteli, potím se, popíjím x hrnků s čajem (a když ho vidím na těch tvých fotkách, tak mi je z něj špatně úplně už :D) a zároveň ještě zobu prášky. Musím se "vykurýrovat" a to, co nejrychleji.. Jen tak tak jsem totiž unikla antibiotikům, tak snad už se to bude zlepšovat.

    ReplyDelete
  4. Vodičák? To zní tak hrozně moc vtipně, že to asi začnu používat. Vodičák. Samozřejmě, že ten název začnu cpát Němcům, protože komu jinému v Německu bych to asi cpala, že? Logic level 999. -_- Ježiš, semináře mě taky čekají, ale zatím mám co dělat, abych se psychicky nezhroutila z toho, že budu dělat dvě školy najednou. Vlastně jednu a půl, když se na tu německou učit ani nemusím, ale samé šestky (ano, mají tady šestky) bych taky nemusela mít, ne? Nějaká ta reprezentace musí být. :D

    Biologie a chemie. Tak jako já pořád nechápu, proč jsi si vybrala právě tyto předměty. Vždyť jsou to předměty úplně na houby, ne? Koho baví chemie nebo biologie? Nikoho. Tak proč? Jo, jasně chápu. Já bych si vybrala asi jazyky, samé jazyky, protože ty mi připadají takové nejméně těžké, ale třeba se to všechno ještě změní, i dont know. :)

    Držím palce na zkoušky. :3

    ReplyDelete
  5. Ja som tiež teraz zo školy dosť mimo, ten chaos a všetko. Cez prázdniny som si predstavovala, že konečne budem mať systém a neviem čo ale vôbec XD Ešte väčší chaos. My by sme tiež mali mať v dohladnej dobe niečo také ako očap, dúfam, že čím skôr XD.
    Jesenné DIY yaaay ! A teším sa aj na ostatné články neskutočnee
    Ja mám tiež na nič rozvrh . U nás sa tuším tiež volia predmety až v treťom ročníku, so thanks god mám ešte čas. No mám zatiaľ teda vyzerajú super spolužiakov.
    Neboj všetky tie semináre určite zvládneš. Ja mám tiež problém do všetkého sa po prázdninách dostať, a možno by som ani nemala problém, len sa mi nechce XD.
    Tá angličtina s ami riadne páči! Ja som tiež na jazyky a toto by ma fatk bavilo. Mám riadne rada takéto aktivity.
    Veľa šťastia na testoch! :)

    ReplyDelete
  6. Páánebože, chcem jesenné prázdniny, chcem pumpkin latté a chcem aby si konečne mala čas. Keď si spomeniem, aké sme mali plány ešte na konci prázdnin. :D Och, vlastne je to veľmi smutné ale radšej sa budem smiať ako plakať.
    Stále dúfam že si zmeníš semináre. :D Je to neprirodzené, nech si Marton hovorí čo chce o tom ako dobre v plášti vyzeráš. Za notebookom v kaviarni by si vyzerala lepšie. Just saying. Think about it. THINK. ABOUT.IT. :D
    Verím že vodičák zvládneš - narozdiel od pesimistu ako ty, vážne veď všetko vieš, jazdu zvládneš a môžeme ííísť na autíčku. Ja až o 2 rôčky ale tooo... to je len detail však :D
    - wittedblog.blogspot.sk

    ReplyDelete
  7. To je děsný, nedokázala bych být s lidmi, se kterými se skoro vůbec neznám. Ale určitě se to během roku spraví, takže pak budeš znát půlku školy a budeš ráda. :D
    Je strašně vtipný pozorovat, jak přes prázdniny zapomenem jazyky. Hlavně ten druhý, angličtina je v pohodě, ale když jsem přišla letos do španělštiny, vůbec jsem nevěděla, jak se řekne ta největší blbost. A vtipný taky je, jak na konci roku to všechno zase umíme. Je to zvláštní.
    V té jazykovce to muselo být úžasný. Já mám tady ty hry vždycky strašně ráda, protože i když to není nic moc extra zábavnýho, když se musíš ptát každýho a tak, je to vlastně sranda. A je to milý. A chtěla bych si to teďka někdy zahrát, jenže u nás to asi neklapne.
    Držím ti palce, ať ty zkoušky zvládneš.
    Mimochodem, ty jsi teď ve třeťáku? A je ti šestnáct? Mně to nějak nedává smysl, většině lidí je šestnáct už ve druháku, ne? A nebo to máte nějak jinak? :)

    Jo, a děkuju za komentář. Nemá cenu na něj víc odpovídat, protože bychom pořád mluvily o tom stejném. Ale Stiles z Teen Wolf... Nedívám se na to, ale Dylana znám a vždycky jsem ho nesnášela, nevím proč. A teď, když jsem viděla The Maze Runner, si u mě fakt dost polepšil, je to úžasnej herec!

    ReplyDelete
  8. No.. dokopala som sa až na koniec článku a môžem ho zhodnotiť iba pozitívne. Nevedela som, že si prešla na blogspot, za čo som rada, lebo tvoj blog som mala rada a rada som čítala tvoje články (btw. aj ja som prešla na blogspot)... My sme teraz tiež mali KOŽaZ, no ja som si vybrala dennú (dochádzkovú) formu, pretože splav už som absolvovala s rodičmi a kurt prvej pomoci mám z autoškoly. Tiež som v treťom ročníku na gympli a aj my máme voliteľné semináre - moja voľba bola jednoznačná - vybrala som si Dejepis (ktorý mimochodom jediný mám rada), Geografiu (aj tá je super :D) a Ekonomiku.. no a plánujem ísť maturovať zo všetkých týchto troch + slovenčina a angličtina, takže uvidím, či sa nezabijem vo štvrtom ročníku za to, že som si dala jeden maturitný predmet naviac. Čo sa týka skúšok na vodíčák, tak to ti držím palce, viem presne aké stresy zažívaš - prežila som to v máji a teraz som vážne rada, že som si ten vodičák urobila, pretože šoférovanie som si zamilovala :DDD

    Candy ~ gal-kvinne.blogspot.sk

    ReplyDelete
  9. Takže, článok som dočítala a musím ti zdeliť, že s m páči tvoj štýl písania. Je taký pohodový, na nič sa nehrá a mám pocit, že tu vedľa mňa sedíš a všetku mi tu vyprávaš a pritom ja len čítam článok. :D
    Mne škola začala v celku dobre, profesori sa nám nemenili, tak je to ok. Ale absolútne ma vytáča informatika. Nemôžem sa ti tu však sťažovať lebo by som dostala infarkt nie kvôli nej, ale kvôli mojej neschopnosti vysvetľovať. :D Som asi vážne divná...
    Keď tak nad tým uvažujem, neskutočne ma vytáča slovenčinárka. A v podstate nie len mňa. Je to taká strará babka, ktorá neprijme nič nové, nesie nad nami dlhé monológy a myslí si, že je cooooool. Vážne! :D

    ReplyDelete