Friday 15 August 2014

10 vecí,ktoré vážne nechápem/10 things I really don't understand

Po článku s videom,ktorý bol určený viac menej pre tých,ktorí ma poznajú z blogu.cz som sa rozhodla napísať nejaký normálny a pustiť sa do blogspotového sveta. Aj keď musím priznať,že keď som v stredu písala kratučký oznam na môj starý blog, mala som strašný pocit. Chcelo sa mi plakať a ťažilo ma na hrudi.Pritom s blogovaním neprestávam,len idem niekam inam. No fakt je,že som urobila rozhodnutie a to také,že ak budem chcieť s blogovaním prestať tak to urobím tu a na blog.cz a teda na môj milovaný featherlets.blog.cz sa už nikdy nevrátim. Články a všetko s nimi späté som tam nechala pretože som nedokázala urobiť,čo urobilo veľa ľudí keď skončilo s blogom a to vymazať všetko čo tam mali. Proste nie... Teraz už k pointe článku. Tento článok, alebo téma, mi napadla keď som venčila psa. Bolo to v deň keď som ukončila dekorovanie zošitov a moja myseľ bola stále nastavená na blog. Vlastne som pri pohľade na psa, robiaceho nezmyselné veci, dostala nápad napísať tento článok.

1.Psie nozdry a hlina
Ako som tak kráčala s Charliem všimla som si, že ako každý normálny pes (logic) čuchá zem. Zrazu sa zastavil a začuchal sa viac. Začuchal, práve som vymyslela nové slovo, hádam viete čo tým myslím. Začuchal alebo nadýchol sa tak zhlboka a vtedy som si uvedomila...čo hlina? a smietka? a prach? a všetko? To mu proste nezájde do nosa a nezačne sa dusiť? Ja vtiahnem prach z kriedy v škole a už ma dusí. Psa som to ešte nevidela robiť. Navyše nevyzerá ani zfetovaný napriek tomu,že v podstate šnupe zem. Proste toto fakt nechápem...



2.I really love HIM! -12 y.o girl
Toto je :D na smiech. Inak to neviem opísať. Dúfam,že tu teraz nikoho neurazím,ale toto je môj osobný názor takže...takže tak. No proste keď vyhlási 12 nedajbože menej ročné dievča ako ľúbi nejakého chlapca a tá láska nie je opätovaná ide ma roztrhať :D Lajk tá neskutočná láska je tak na úrovni plyšového medvedíka. Pritom tieto decká by sa mali hrať medzi sebou, chodiť von a užívať si detstvo.


3.Let's get drunk
Teraz nechcem pôsobiť ako niekto kto odcudzuje mladých ľudí,ktorí sa opijú v piatky večer, či na nejakých oslavách,diskotékach a pod. Len by ma zaujímalo a nedokážem si to vysvetliť prečo to ľudia robia. Prečo sa idú práve opiť? Prečo nejdú na pizzu,bowling,kávu,čaj...? Proste aká je pointa opitia sa. Nikdy mi to nedáva zmysel a čo mi nedáva zmysel ma neláka :D



4.Logika učiteľov
Tento odstavec určite nepochopí viacero ľudí. Logika učiteľov môže niekedy je niekedy vždy divná. Každý poznáme prístup typu ,,môj predmet je ten najdôležitejší". Podľa môjho skromného názoru by mal vyučovací systém či plán vyzerať úplne inak.Prečo sa musíme učiť (resp.mali by sme sa) predmety,ktoré nás nezaujímajú alebo ktorým nechápeme rovnako ako ostatné? Ja si myslím,že aspoň na strednej by mala byť možnosť okamžitého výberu voliteľných predmetov alebo ak nie tak aby sa znížil počet predpísaných testov a hodín čo sa týka tých menej dôležitých predmetov (ako geografia, umenie a kultúra, fyzika) - predmety,ktoré nezaujímajú mňa,teda fyzika je ešte celkom spoko,ale no chápeme sa. Alebo aspoň keby boli učitelia viac tolerantní a nedávali nám na deň 3 písomky a odôvodnením ,,To sú len 5 minútovky (zvyčajne 15minútovky) čo sa tam chcete toľko učiť." Jasné, im sa to povie keď sa to učia celý život.


5.,,To je také swag,kámo" 
Vytáča ma to :D Ako ja chápem,že sme všetci teens a tak,ale proste používať to v každej vete???? Vždycky len preglgnem a usmejem sa, ale vnútri to vrie. Keď sa kamarát preriekne a občas hodí kámo hneď na mňa vrhne pohľad, že to som fakt nechcel :D. Na tom sa vždy smejem,ale som rada, že sa to naučil nepoužívať v mojej prítomnosti. No keď stojím na zastávke alebo poblíž mojich rovesníkoch,ktorý rozprávajú nejaké historky, tak som len, že...MUM TAKE ME HOME PLEASE. No a keď bola swag éra...teda asi je aj teraz, tak to bolo vážne,neznesiteľné :D



6.Slovensko plné ,,swaggerov" (či to je len s jedným g? ja som taká swag kámo,že ani neviem)
Kam sa pozriem (na chlapcov) vidím samých swaggerov s nohavicami na lýtkách (na kolenách je to veľký úspech), čiapkou s tou pripečenou rovnou strieškou, nadávkami za každým normálnym slovom a cigaretou v hube. Hotoví princovia, už len šľahač na oči mi treba. Prečo nemôžem žiť vo svete kde žije Dylan O'Brien (momentálne som začala byť závislá na Teen Wolf ,nevidela som ešte ani jednú časť), alebo Benedict Cumberbatch (the beloved Sherlock), William Herondale (on je z knihy but who cares) Ansel Elgort a jeho mega cute úsmev a reč na TCA 2014, Theo James a jeho sassy prístup z Divergencie a nie len oni,ale aj veľa youtuberov,na ktorých si nespomeniem,ale Miss.Witted ich má celú zásobu,si myslím.

(Dylan)


7.Ona má blog/kanál, poďme jej znepríjemniť život!!
Mentalita mladých. Ide do záhuby je to jasné. Neviem či to niekto chápe,ale ja to teda určite nechápem. Čítala som množstvo článkov a videla množstvo videí venovaných práve tejto téme. Autori blogov či kanálov písali, rozprávali o tom,aké to bolo keď ľudia z okolia prišli na to,že blogujú,vlogujú. Často to boli také narážky,že som sa nad tým pozastavila a prehrala či prečítala si to znovu. Je možné aby toto niekto robil? Nie je to každého vec ? Veď keď niekto rád píše alebo natáča a vie o čom píše či natáča a baví ho to, prečo by mu to mal niekto s IQ swaggera kaziť? Najradšej by som takých ľudí zabila a šmarila do masového hrobu. To bolo divné. Ale je to tak. Tolerancia dnešných ľudí,fakt žiadna.


8.The Fault in our stars= CRYING so hard
Ako ja viem že som bezcitná a chladná a pravdepodobne okrem hnevu neviem prejavovať žiadne emócie (uuuu ešte tam je radosť,ale to na mňa všetci pozerajú,že waaat the hell did she eat?), ale jednoducho nechápem ľudí ( a to je väčšina populácie)čo plakali či už pri knihe alebo pri filme alebo pri oboch. I mean bola to fajn kniha a dobrý film (hodnotím to fajn a dobrý lebo mám pocit,že som videla aj lepšie,alebo bolo to fakt vtipné na to aká to bola téma), ale pre mňa to teda nebolo vôbec smutné. Chýbala mi tam taká tá hlboká myšlienka,ktorú vždy vkladá do svojich epilogov Cassandra Clare (thanks for made me crying for 3 hours while reading Clockwork Princess). Keď ma Klaudia donútila ísť na TFIOS do kina,očakávala som,že vyroním aspoň jednu slzu, i mean i hate cancer,because cancer sucks (Ansel Elgort citát) a obdivujem ľudí,ktorí s ňou bojujú, ale pri tom filme.Pre mňa bol viac vtipný než smutný. Ale na konci plakalo doslova a do písmena celé kino okrem mňa a Klaudie,ktoré sme sa na seba zmätene pozerali. Pričom paradox je,že my 2 ako jediné sme revali pri Zlodejke kníh a každý bol, že...oh finally we can go home do you want popcorn?



9.Nechceme aby vypukla epidémia,ale infikovaných ľudí posielame domov
V tomto odstavci sa budem venovať trochu viac aktuálnej téme,ktorou je ebola. Každý ste asi počuli o zákernej chorobe,ktorá vypukla v Afrike a na ktorú zomiera čoraz viac ľudí. Iste viete, že v Afrike je množstvo pomocníkov, zdravotníkov, kňazov a ľudí,ktorých obdivujem pretože sa rozhodli za cenu života odísť pomáhať iným. Čo ale skutočne nechápem je logika ľudí. Nechceme rozšíriť ebolu ďalej no napriek tomu, ak sa v Afrike infikuje nejaký cudzinec posielajú ho domov. Pritom na ebolu zatiaľ liek nie je, bohužiaľ. Tak prečo proste neostanú tam kým vedci niečo nevymyslia? Ja viem,že je to maximálne hnusné,ale z logického hľadiska by to tak malo byť. Tí ľudia tam prišli, vedomí si toho,že môžu zomrieť. Prevážať ich kade tade a s nimi aj ebolu je fakt smart.

10. Chcem to! Nedáš mi to? *Hodím sa o zem* -logika dnešných detí
      *Sedí,kuká a kysne*-logika dnešných mamičiek
Veľa ľudí sa ma pýta prečo nemám rada deti. Teda ako som tak rástla vypestovala som si k nim takmer odpor. Bohužiaľ syndróm bytovky kde žijem. Každý deň stretávam veľa detí, hocikedy vykuknem von oknom vidím ich,počujem ich. Respektívne počujem ich vreskot, dupot po schodoch ako keby sa nedalo chodiť normálne. Sledujem ako trieskajú loptou do takého kovového oplotenia,ktoré pri tom vydáva fakt príšerný zvuk, alebo ako sa hádžu do mláky a umývajú si blatom vlasy, behajú a vrieskajú po rampe pre invalidné vozíky,ktorá vydáva podobný zvuk ako plot a navyše nie je určená pre ne. Alebo keď chcú niečo v obchode,rodičia im to nechcú kúpiť tak sa rozrevú a doslova sa hodia na zem. Jednoducho to nechápem. No a mamičky sedia a pozerajú sa. To je výchova. Big like. Nevravím,že sú také všetky, česť výnimkám,ale moje sídlisko je hotová katastrofa.


Trošku úvahový článok dnes, dúfam,že ste vydržali dokonca a neunudili sa a že vás moje názory neurazili alebo nepobúrili ak áno tak mi to pokojne napíšte, ja som rada za každú kritiku :) Ďalší článok plánujem asi cez víkend v nedeľu,ale nie som si istá čo to vlastne bude. Malo to byť video,ale to určite nestihnem takže...Majte sa krásne a užívajte voľno,lebo už je za nami väčšia polovica prázdnin.

With l♥ve and esteem (and obssesion of Dylan O'Brien) Berry

7 comments:

  1. 1. Fetuje zem? Och bože, zasmiala som sa nad tým ako som si predstavila sfetovaného psa! Naozaj skvelá predstava! :D
    2. K takejto téme nie je ani radno sa vyjadrovať, pretože človeku sa potom chce až plakať od toho, aká je tá dnešná doba. Chcela som napísať, že skazená, čo aj je, ale k tomu, čo opisuješ ty sa toto slovíčko nehodí a tak ma napadá iba jediné slovné spojenie: postavená na hlavu. Hádam mi dá niekto za pravdu.
    3. No tak k tomuto sa neviem vyjadriť, keďže k takej skupine ľudí patrím aj ja. Poviem len toľko, že keď si vypijeme, viac sa bavíme, ale netvrdím, že je to tak dobre, zabávame sa aj bez alkoholu, to áno, ale máme kopu zážitkov, v ktorých sa alkohol vyskytuje. Nechcem tvrdiť, že je to správne, rozumné a neviem čo všetko, pretože ja sama to robím a tiež v tom nevidím zmysel, takže áno, tiež som postavená na hlavu. Ale aspoň sa s tým nechválim a ľuďom nevyhadzujem na oči, že vtedy a vtedy som sa spila pod obraz boží, aj keď to nie je správne, pretože mám len 15 (čoskoro 16) a už mám za sebou kopu alkoholických zážitkov, a pár alkoholických rokov (ale nepijem od 10!! ani od 11! vlastne, ani sama neviem, kedy som začala, ale už sa snažím prestať (po prečítaní tejto vety si pripadám ako parádny alkoholik)) Dúfam ale, že teraz neprestaneš chodiť na môj blog kvôli tomu, že pijem (A) (toto vyznelo ako keby to písal zúfalý opilec, ktorého všetci opustili, ale nie som opitá, ani zúfalá, len unavená a smädná!)
    4. Súhlasím. Ako, ono je pravda, že by sme sa mali učiť na každú hodinu, ale prosím pekne, kto to v dnešnej dobe dodržiava? Len málo ľudí a učitelia si to veľmi dobre uvedomujú, ale aj tak nás trápia. Priam by som povedala, že sa v tom vyžívajú. Ale zase nemôžem tvrdiť, že keď sa nedalo, nevyhoveli. Občas áno, občas nie a odôvodňovali to tým, že tam toho veľa nie je, že aj tak sa máme učiť na každú hodinu a blá blá blá, ale občas by mohli byť viac tolerantní. A s tým výberom predmetov súhlasím! Keby som mohla, hneď si vyhodím matiku a telesnú a bola by som šťastný človek.
    5. Slovíčko kámo je suprové, mne sa vidí, ale moc ho nepoužívam. Ale swag éra.. čo by som k nej povedala? Hádam si len ľudia nemyslia, že keď je niečo in tak to budem nosiť. Ja mám vlastný štýl (väčšinou vyzerám ako houmles (A)) a keď sa mi niečo páči, tak si to kúpim bez ohľadu na to, či sa to nosí alebo nie, občas nosím aj veci, čo už dávno vyšli z módy, občas mi je to fuk, občas zas nie. Ale mám vlastný štýl a nejako ma nezaujíma, čo nosia druhí a aký štýl majú oni. (Musím tento komentár rozdeliť, pretože je dosť dlhý a nechce mi ho sem hodiť (A))

    ReplyDelete
  2. 6. Dnešní chlapci sú na zaplakanie. Pekní by aj boli, len sa to nevie správať a chodí to oblečené ako žena. A to je akože chlapec? Prosím, nie, ďakujem. Radšej týpek v teplákoch a mikine, alebo v normálnych nohaviciach a v košeli, alebo neviem. Oblek by už bol extrém, ale bolo by to fajn. I keď, povedzme si úprimne, gantlemeni pomaly vymierajú.
    7. Mne sa to zatiaľ ešte nestalo. No, dobre, asi hej. Kamarát o mojom blogu skôr vravel tónom, ako keby sa mi vysmieval, ale nič som si z neho nerobila. Väčšina mojich kamarátov (s ktorými chodím von) môj blog nečíta, takže mi je to jedno. A keby aj čítali a mali nejaké námietky, prosím, nie je problém. Stačí povedať a ja sa s nimi prestanem baviť, vychádzať s nimi von, len aby som prestala počúvať ich blbé reči. Našťastie to ale nerobia a som za to veľmi, naozaj veľmi vďačná.
    8. Ja som to zatiaľ ani nečítala a ani nevidela, takže ti na to nemôžem povedať skoro nič. Ale ja som taká citlivka, že by som pri tom asi plakala, neviem. Ale pri Zlodejke kníh som plakala a to hneď trikrát. Ale film som zatiaľ nevidela. Kniha mi dokonale stačila. Bola úžasné a zatiaľ si nechcem pokaziť krásne spomienky a predstavy.
    9. Tu nemám čo povedať. Neviem či súhlasiť alebo nie.
    10. Ja som mala kedysi deti rada, ale postupom času mi niekedy fakt lezú na nervy. Hlavne deti z okolia našej bytovky a priamo z nej. Hotová katastrofa. Len to reve a nič iné. Občas to vrieska, sem tam si to zanadáva, sem tam sa to zase pre niečo rozreve a mama to len bije a bije a bije ako keby to dieťa bolo boxovacie vrece. Hotová katastrofa. Ale za to moji bratranci, tí mi síce tiež občas lezú na nervy, ale inak sú to zlatúšikovia.
    No som sa trošku rozpísala, ale inak dobrý článok, gifi skvelé, hlavne ten posledný, ten je zabitý! :)
    (kacenka197.blog.cz)

    ReplyDelete
  3. Body č. 2, 3 a 4 - jo, tak ty mě taky štvou! Především trojka vede můj pomyslný žebříček věcí, které naprosto nechápu a asi je ani můj "zdravý rozum" nikdy nepochopí. Zkrátka nevím, co to dnes je v dnešní době za módu, hlava mi to prostě nebere! Když si představím, že se např. v pátek/sobotu večer opíjí moje generace (a někdy i bohužel mladší "puberťáci) někde v baru? Fuj, tak to je hnusná představa! Já místo toho doma koukám třeba na hokej, na filmy nebo dělám "něco užitečného".. No, podle nich jsem stoprocentně divná :D

    ReplyDelete
  4. Absolútna petelica článok! So psom tak to je čistá pravda minule som nad tým premýšľala keď naša Lila hrabala v zemi. Ako je to do pekla možné? Voliteľné predmety - vysnívané <3 ale myslím že až príliš pekné na realitu za slovenskými lavicami :)
    Čo sa tíka alkoholu tiež tomu nechápem. Ja sa tomu vyhýbam, ako pre mňa je alkohol tie destiláty to je vážne nechutné ako vodka a borovička a iné veci :D :D Je to asi swag :DDDDDDD

    Mňa zaujíma kedy sa nájde liek na ebolu. Páni. A ako sa vôbec vynachádza liek?? :D To sú naozaj ale neni srandy, je pravda že ľudia tam idú s tým že môžu aj zomrieť, na druhú stranu keby je to môj príbuzný fuu no ja neviem je to veľmi ťažké. Pretože je to rozpor s emóciami a racionálnym uvažovaním.
    Na tvoj blogspot som si už aj zvykla, tento dizajn mi pripomína blog.cz ako pri čítaní článku na okraju takže supriš :) A nabudúce menej pohyblivých obrázkov neviem či len ja mám také lenivé oči, ale proste neznášam niečo čítať keď sa mi pri tom pohybuje veľa obrázkov :D Škoda že sa neprehráva každých 9 sekúnd :D

    Tangleds.blog.cz

    ReplyDelete
  5. Máš šíleného psa :D. Což o to, koník v naší stáji, když je na pastvě místo trávy žere hlínu :D.

    ReplyDelete
  6. 1. Nad tým som sa ešte nezamýšľala, ale je to naozaj divné. :D
    2. Toto ani ja nepochopím. Milujem tie 12-ročné dievčatá, čo sa tvária, že majú za sebou kopu vzťahov a zlomených sŕdc. Pritom vedia veľké nič. :D
    3. Mne žiaden chlast nechutí. Iba víno a šampanské, to ešte môžem. Ale také, že vodka, domáce veci, to nie. :D
    4. Učiteľov nechápem celých jak sú, nie ešte ich logiku. :D
    5. Hej no, ľudia idú s dobou, aby mali swag. Bože, pritom sú to také vypatlané hlavy. :D
    6. Tieto typy neznášam. Gate po členky a ide sa. Alebo poznám aj takých, čo majú v mobile samého Rytmusa, Spirita, vypeckujú to na plné a idú tak po ulici, šak swag more. :D
    7. Poznám. A títo zákerní ľudia sú idioti. Vedia pokaziť človeka hocijakú radosť. Sú to len závistlivé svine.
    8. Ja som nečítala ani knihu, ani som nevidela film. Každý to ospevuje. Aj keby je to úplná blbosť, mňa by to určite rozplakalo, mňa rozplače všetko. :'D
    9. Toto je tiež na zamyslenie. Logika ľudí, či kto to vedie, je fakt prekvapujúca.
    10. Mám ročnú sestru a tej, keď nedáme, čo chce, začne kričať a niekedy sa fakt hodí o zem. :D Ale niekedy je zasa poslušná ako med. Zlatšie decko som nevidela. No ak bude taká rozmaznaná, tak ju prefackám a bude.:D

    ReplyDelete
  7. Teda, to v kine bolo fakt divné :D Sme necitlivé očividne. Ale to dievča za nami nemalo chybu: "Keď ja som plakala aj pri Ironmanovi." Myslela som že zomriem. :D Ansel je nááádherný. To len tak mimo toho. Logiku učiteľov poznáme všetci. Kámo :D Vie ako ťa to slovo vytáča a nepoužívam ho ale pri swagu som si všimla že ho už používam NON-STOP. Zozačiatku to bolo fakt len ironicky a teraz to je... Stále! Musím prestať. (Dylan ♥) Dnešné deti ani nespomínaj. Je to zlaté kým to nezačne chodiť a rozprávať. Vie rozprávať? Nope, nope nope.
    - wittedblog.blogspot.sk

    ReplyDelete